Григор Димитров надви Роджър Федерер в Ню Йорк с 3:6, 6:4, 3:6,

...
Григор Димитров надви Роджър Федерер в Ню Йорк с 3:6, 6:4, 3:6,
Коментари Харесай

Гришо надви Федерер на US Open

Григор Димитров надви Роджър Федерер в Ню Йорк с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Двубоят продължи 3 часа и 12 минути. 

Гришо потегли от позицията на 78-и в света, само че стигна до полуфиналите на " Флашинг Медоус ". В спора за място на финалната четворка първата ракета на България записа може би най-голямата победа в кариерата си против един от най-великите тенисисти в историята Роджър Федерер.
 
Semifinal feels ☺ |
— US Open Tennis (@usopen)
След епична борба Гришо взе първия си триумф над носителя на 20 трофеи от Големия шлем. Така за първи път Димитров е на полуфинал в Ню Йорк , изравнявайки достижението на Мануела Малеева при започване на 90-те години, която до момента беше единствената българка, стигала до тази фаза на конкуренцията.

Григор към този момент за трети път ще играе полуфинал на шампионат от Шлема, а до момента никой различен български тенисист не е стигал до тук. Мануела Малеева е стигала два пъти до предпоследното ходило, а Цветана Пиронкова - един път.
 
Headed to a fifth ➡

Grigor Dimitrov storms through the fourth set 6-4 and forces the decider with Roger Federer. |
— US Open Tennis (@usopen)
В този величествен мач швейцарецът стартира по шампионски, както всички чакаха от него. Той проби още в първата опция за това в първия сет и до края му удържа задатъка си. Точно тогава всички чакаха елементарен триумф за него, тъй като той играеше като машина и с лекост стигна до 6:3. Но Гришо сподели, че този шампионат поставя началото на неговото възобновление във втората част. В нея той стигна до пробив за 4:2 и когато сервираше за сета, Федерер сподели класа и върна брейка. Това обаче не пречупи българина и той взе идващото подаване на швейцареца, с цел да изравни резултата при 1:1 след 6:4 -->
 

— Viki_RF
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР